top of page

Moi, kiva tavata!

Minä olen Taina, ammattikohtaaja ja Ajatusten aikalisän yrittäjä. Haluan luoda myötätuntoisempaa työelämää ja teen sen työnohjauksen, valmennusten ja äänimaljarentoutusten keinoin. Erityisesti haluan tuoda työelämään lisää inhimillisyyttä ja itsemyötätuntoa jatkuvan riittämättömyyden ja vaatimuksien tilalle.

Koulutukseltani olen palveluohjaukseen suuntautunut sosionomi (AMK),integratiivinen työnohjaaja (STOry), äänimaljahoitaja sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentava asiantuntija (huh, mikä tittelihirviö, mutta neljä vuotta sen eteen on töitä tehty). 

 

Ajatusten aikalisän ulkopuolella olen 19- ja 15- vuotiaiden nuorten äiti ja vuosia olin perheemme ainoa aikuinen, kunnes esikoiseni täysi-ikäistyi. Parhaita asioita arjessani ovat ehdottomasti maanantait, värit, luovuus ja läsnäolo. Ison osan ajastani vietän myös penkkiurheillen lasteni pelikenttien reunoilla. 

Tällä hetkellä innostun tulevaisuuden työelämän teemoista, läsnäolon taidoista, luonnon loputtomasta ihmettelystä ja keho-mieliyhteyden tutkimisesta. 

Taina hymyilee lempeäsi ja nojaa käteensä. Tausta kodinomainen lämpimien sävyjen täyttämä.

Ajatusten aikalisän perustin elokuussa 2021. Ennen yrittäjyyttä ehdin työskennellä monipuolisesti sosiaali- ja nuorisoalan eri tehtävissä yli kymmenen vuotta. Tein töitä eri lastensuojeluyksiköissä, rikos- ja riita-asioiden sovittelussa, Kelan ammatillisen kuntoutuksen palveluissa sekä työpajaympäristöissä. Yrittäjäksi siirryin lopulta etsivän nuorisotyön tehtävistä.

Moniammatillinen ja monipuolinen työni oli parasta mitä tiesin, mutta intuitioni kertoi, että on aika siirtyä eteenpäin. 

Tänään olen ennen kaikkea ihmistyötä tekevien työnohjaaja, mutta samalla olen ihmissuhdetyön ammattilainen ja vuorovaikutuksen sekä läsnäolon taitojen asiantuntija. Ohjaan ja valmennan työyhteisöjä, ryhmiä ja yksilöasiakkaita alasta riippumatta. Teen työtäni ylpeästi sosiaali- ja nuorisoalan taustastani käsin ihmisläheisesti ja yksilöllisesti. En usko yhteen ja oikeaan polkuun tai kaavaan, joten jokainen prosessi on yksilöllinen. Kysyn tarvittaessa rohkeasti ne vaikeimmatkin kysymykset, tarjoan lempeää tukea ja kannustusta sekä uskallan haastaa kehittymään. 

Työskentelyni pohjautuu hyväksymis- ja omistautumisterapiaan sekä ratkaisukeskeisiin, dialogisiin ja narratiivisiin elementteihin. Luotan keskusteluihin, luovuuteen ja läsnäolon taitoihin matkalla kohti yhteistä päämäärää.

Kuitenkin tärkein tehtäväni on olla ihminen ihmiselle, aidosti ja läsnäollen. Yhdessä hetkessä se voi olla dynaamista kehittämistä ja toisessa riittää että ollaan olemassa ja hengitellään. Molemmat hetket ovat silti yhtä arvokkaita ja tärkeitä. 

Lämpimästi tervetuloa oivallusten, mahdollisuuksien ja kasvun matkalle!

KOULUTUKSENI

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentava asiantuntija

  • 2021 Hyvinvointivalmentaja TCA 34op

  • 2023-2024 jatkokoulutus 50op

Integratiivinen työnohjaaja (STOry) 2023

Äänimaljahoitaja 2021
Mielenterveyden ensiapu 2018

NLP-perusteet 2017

Psykologian perusopinnot (avoin yliopisto) 2014

Sosiaalitieteiden perusopinnot (avoin yliopisto) 2013

Sosionomi (AMK) 2011
Hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto + lukio 2004
...sekä lukemattomia lyhyempiä koulutuk
sia..

TYÖKOKEMUKSENI

Ajatusten aikalisä- valmentaja, työnohjaaja, äänimaljarentouttaja, yrittäjä 2021-

  • kokoaikainen 2022-

Keikkasijainen lastensuojeluyksiköissä 2023-

Etsivä nuorisotyöntekijä 2017-2022

Ammatillisen kuntoutuksen sosiaaliohjaaja 2015-2017

Nuorten työpajan starttivalmentaja 2015

Rikos- ja riita-asioiden sovitteluohjaaja 2014

Ohjaustyö eri lastensuojelulaitoksissa, sekä mielenterveys ja päihdekuntoutujien parissa 2011-2014

Lisäksi olen tehnyt töitä hotelli- ja ravintola-alalla tarjoilijana, hotellin vastaanotossa, siivoamassa, pikaruokalassa ja jakanut mainoksia ja oppinut taidon jos toisenkin harrastusten ja kiinnostusten kautta!

CV

Seuraa somessa

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page